Primaria Comunei Bălilești / CIF: 4122124
Strada Principală, Nr. 169, Com. Bălilești, Jud. Arges
Tel / Fax: (004) 024 856 2080
Email: registratura@primariabalilesti.ro
  

Educație și informare

Rubrica:

Educatie si cultura  / Educatie 

În comuna Bălilești, există 4 unități de învățământ: la Băjești, Bălilești, Priboaia și Poienița, majoritatea fiind dotate la standarde moderne, care oferă elevilor posibilitatea de dezvoltare din punct de vedere personal, dar mai ales profesional.


De asemenea, la nivelul comunei există și 4 grădinițe, ai căror elevi se bucură de atenția doamnelor educatoare: Ana Roșu (Poienița), Florentina Petrescu (Priboaia), Simona Manoloaia (Bălilești), Luminița Voican (Băjești).

Elevii școlii din Bălilești, asemenea predecesorilor lor, au obținut, de-a lungul timpului, rezultate remarcabile la diverse olimpiade, atat la etapele locale, cât și la cele naționale, eforturile lor fiind răsplătite de autoritățile locale cu medalii și distincții.

În cadrul fazei naționale a concursului de patrimoniu fotografic și eseu "Străbunicii noștri. Mândria rădăcinilor. Memoria fotografiei", eleva Nicolescu Teodora a câștigat mențiunea I cu fotografie intitulată "Familia la români".

 

De asemenea, în comuna Bălilești se regăsesc trei Cămine Culturale situate în satele Poienița, Bălilești și Băjesti, dar și o bibliotecă ce deservește atât elevii și cadrele didactice, cât și locuitorii comunei, prin varietatea de volume pe care aceasta le deține.

Cu sprijinul Consiliului Local Bălilești, al Asociației "Tinerețea și Prietenia" și al Căminului Cultural Bălilești, este editat periodic ziarul "Săteanul", publicație de informare a tuturor locuitorilor comunei cu privire la tot ce este nou și de interes public, la proiectele propuse și la cele aflate în plină desfășurare, puncte de vedere.