Primaria Comunei Bălilești / CIF: 4122124
Strada Principală, Nr. 169, Com. Bălilești, Jud. Arges
Tel / Fax: (004) 024 856 2080
Email: registratura@primariabalilesti.ro
  

Ziua veteranilor de razboi

  /   Rubrica:

StiriZiua de 29 aprilie este una extrem de importantă pentru poporul roman și spunem acest lucru datorită faptului că în această zi se sărbătorește Ziua Veteranilor de Război.

Cu acest prilej, în școlile din comuna noastră, timp de o săptămână au fost organizate de Căminul Cultural și Biblioteca Comunală, în sălile de clasă, întâlniri cu elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Bălilești, ale Școlii Primare Băjești, ale Școlii Primare Golești-Priboaia și ale Școlii Gimnaziale Poienița. Acestei initiative - propusă de către domnul primar Victor-Cătălin Turturică -, organizată în anul Centenarului Marii Uniri de la 1918, a răspuns cu promptitudine domnul Colonel (r.) Sandu Ion, președintele Asociației Veteranilor de Război, filiala Bălilești, care le-a vorbit celor prezenți despre o serie de aspecte privind cel de-al II-lea Război Mondial, pe când domnia sa era copil de trupă.

Astfel, cu răbdarea caracteristică, domnul Colonel, le-a evocat copiilor din trăirile personale din acea perioadă și a răspuns curiozităților și întrebărilor adresate de către aceștia.

29 aprilie 2018